Skip to main content
HVAC

Tim de Kock

By 1 april 2020april 6th, 2020No Comments

Tim de Kock wordt opnieuw actief in de HVAC-sector en versterkt als strategisch investeerder 4technics

Tim de Kock heeft 50% aandelen verworven van HVAC specialist 4Technics BVBA, met vestigingen in Westerlo en Noorderwijk. De bestaande zaakvoerder, Raf Janssens, blijft aan het roer. De Kock zal zich toeleggen op de commerciële kant en de verdere groei van het bedrijf.

Tim de Kock startte in 1997 in Retie een eenmanszaak op die flink groeide. In 2014 nam het bedrijf zijn intrek in een nieuwbouw in Turnhout en in 2016 ging het bedrijf, dat dan 50 werknemers telde, op in de West-Vlaamse EEG Group uit Gullegem.

Na een rustperiode kiest Tim de Kock nu opnieuw voor het ondernemerschap.

Met HVAC specialist 4Technics BVBA is een overeenkomst gesloten, waarbij Tim De Kock 50% van de aandelen koopt.

Groeibedrijf 4Technics BVBA, met toonzaal in Noorderwijk en atelier in Westerlo is een bekende HVAC installateur. HVAC is een verzamelnaam voor luchtbehandeling in gebouwen. HVAC is de Engelse afkorting van heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en air conditioning (airconditioning of koeling).

4Technics groeide de voorbije jaren onder leiding van Raf Janssens uit tot een gerenommeerde HVAC speler. Zowel installatie als onderhoud van centrale verwarming, sanitair, ventilatie, en installaties met warmtepompen & zonnepanelen behoren tot de vaste kernactiviteiten.  Het bedrijf heeft opdrachten in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Ongeveer 50% van de klanten zijn particulieren (B2C) en 50% is B2B.

Met Tim de Kock als strategische investeerder aan boord, komt er heel wat kennis en ervaring naar 4Technics. De Kock zal zich vooral concentreren op de commerciële kant en de verdere groei van het bedrijf. De dagelijkse operationele leiding blijft in handen van Raf Janssens.

Raf Janssens had DaVinci Corporate Finance geëngageerd als exclusief adviseur bij de zoektocht naar een geschikte investeerder die toegevoegde waarde kon bieden om de verdere groei te ondersteunen.

Leave a Reply