Skip to main content

Den Berk Délice gaat voortaan CO²-neutraal verpakken in nieuwe verpakkingscentrale

Tomatenteler Den Berk Délice heeft haar intrek genomen in een nieuwe verpakkingscentrale op het bedrijventerrein ‘De Kluis’ te Hoogstraten. Het nieuwe gebouw doet dienst als centraal verpakkings- en distributiecenter, en dient als antwoord op de uitdagingen rond duurzaamheid en hygiëne. Bijkomend voordeel is dat de verpakkingscentrale ook als een buffer dient om mogelijke ongewenste contaminaties van de verschillende teeltlocaties tegen te gaan.

Daarnaast omvat het ook de kantoren voor de commerciële afdeling van Den Berk Délice, vergaderruimtes en een presentatieruimte om klanten te kunnen ontvangen. Naast de praktische kant is er vooral ook geïnvesteerd om er een aangename werkomgeving van te maken voor haar medewerkers, zo deelt het bedrijf.

Den Berk Délice is de overkoepelende organisatie die is ontstaan uit de samenwerking tussen 4 Belgische telers van kwalitatieve smaaktomaten. In 2014 besloten 4 telers uit de Kempen om hun expertise samen te bundelen, en als één gezicht de markt te betreden met één gezamenlijke missie: 365 dagen per jaar de lekkerste tomaten telen van topkwaliteit. Den Berk Délice is lid van Coöperatie Hoogstraten.

CO²-neutraal
In de nieuwe verpakkingscentrale zal Den Berk Délice voortaan CO²-neutraal verpakken. Dit is een belangrijke stap in de duurzaamheidsambities die het bedrijf zich reeds lange tijd vooropstelt. De vraag naar duurzamere producten en verpakkingen is al een tijdje actueel, en hierop inspelend kan Den Berk Délice dus nu ook, naast op een duurzame wijze telen, duurzamer verpakken.

De verpakkingscentrale gebruikt zonne-energie, slimme verlichting en verwarming, en recupereert het regenwater. En ook de keuze van verpakkingsmaterialen speelt een rol in dit verhaal. Zo gebruikt het bedrijf LCA-studies om de impact op het milieu te kennen, bekijken ze wat het effect van de verpakking op voedselbederf is en hoe men deze optimaal kunnen transporteren om het transport te minimaliseren.

Innovatieproces
De nieuwe verpakkingscentrale biedt verder ook mogelijkheden om de bestaande bedrijfsprocessen te optimaliseren en te digitaliseren. Zo kan men naar eigen zeggen ‘efficiënter werken en flexibiliteit bieden naar de klanten.’

Leave a Reply